Noniin. Tämän vuoden tavoite saavutettu jo näin helmikuussa! :)

Eli Manta starttasi tänään TOKO:n erikoisvoittajaluokan TVA Pori ry:n järjestämässä kokeessa WeCa:n kylmässä hallissa Noormarkussa. Pakkasta oli jotakin -10 ja -15 väliltä.

EVL-koirakoita oli yhteensä 7 (3 x bordercollie, 2 x austraalianpaimenkoira, 1 belgianpaimenkoira ja Manta) ja tuomarina Juha Kurtti.

Kylmyydestä johtuen EVL-liikkeet oli jaettu useampaan erään ja paikallaolotkin oli eri erissä (alussa ja lopussa). Yhteensä 4 kertaa piti kehässä käydä.

Alla liikkeet suoritusjärjestyksessä ja jonkunmoisin selityksin.

 

Istuminen ryhmässä 2min. : 10 istui :) (kerroin 3)

-

Vapaana seuraaminen: 9,5 Yhdessä pysähdyksessä ei istunut perusasentoon. (kerroin 3)

Seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7 suoritusjärjestys: istu,maahan,seiso. Ei mennyt maahan, vaan istui. Muuten jees. (kerroin 3)

Luoksetulo, seisominen ja maahanmeno: 7 Ei meinannut pysähtyä seisomaan, valui siis kauheesti Hiljensi kyllä vauhtia, mutta hiippaili... maahan ok. Taisi vielä törmätä mun jalkaan tullessaan sivulle. (kerroin 4)

Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo: 7 jäi aika kauaksi merkistä. En uskaltanut korjata tai odottaa, vaan annoin pysähtymiskäskyn siihen. Ruutuunmeno ok, aika reunassa oli, mutta sisällä. Maahankin meni (ehkä ekalla käskyllä?) ja lähti heti kutsusta seuraamaan. (kerroin 4)

-

Ohjattu noutaminen: 9 Törmäsi muhun palautuksessa? En keksi muuta vikaa. (kerroin 3)

Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten: 10 Mun mielestä tarttui kapulaan liian hitaasti, mietiskeli siellä kapulalla. Kurtille kelpasi kuitenkin. (kerroin 3)

Tunnistusnouto: 6 Nolostunut No joo. Alkoi jo huonosti. Siirtyi perusasennosta mun antaessa kapulaa liikkurille. Ei lähtenyt ekalla noutamaan, toisella sentään lähti. Kapuloilla haisteli koko rivin varmaan kolmekertaa huolimattomasti ja vasta sitten alkoi keskittymään ja löysi oman. Tuli perusasentoon ja tiputti kapulan mun jaloille. Tai jotain sinnepäin... :D (kerroin 3)

Kauko-ohjaus: 8 liikkui vähän eteenpäin. (kerroin 4)

-

Paikalla makaaminen ryhmässä 4min. häirittynä: 10 (kerroin 2)

 

Lopputulos: 262,5p. 1-tulos ja sijoitus 5/7!

 

One down, two to go! Tästä on hyvä jatkaa!