Mantan BH-kurssin toinen treeniviikonloppu jatkui lauantaina kokeenomaisella treenillä. Suoritettiin koko BH-kokeen tottelevaisuusosio ( http://www.palveluskoiraliitto.fi/pdf/kv_saanto.pdf   sivut 18-22). Koe suoritetaan pareittain, jolloin toinen koira jää paikallamakuuseen siksi aikaa, kun toinen suorittaa tottelevaisuusosuuden. Manta jäi parista ensimmäisenä paikkamakuuseen, minä poistuin n. 30 askeleen päähän ja jäin seisomaan selkä kohti mantaa. Hyvin tuo tuntui kestävän häiriötä, ei häiriintynyt liikkeitä suorittavasta Ruuti-bokserista, vaikka makuupaikka oli todella lähellä varsinaisten liikkeiden suorittamispaikkaa. Märkä maa kuitenkin häiritsi Mantan makaamista ja se nousi kahdesti istumaan. Seltä 30 askeleen päästä komensin mantaa takaisin maahan :)

 

1271006379_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva: Niina Putkuri

 

Seuraamiskaavio suoritettiin ensin kytkettynä, josta siirryttiin henkilöryhmään. Kierrettiin kahdeksikko ihmisten ympärillä ja pysähdyttiin ihmisjoukon keskelle jonkun ihmisen läheisyyteen. Poistuttiin ryhmästä irroittamaan talutin ja palattiin takaisin ryhmään josta taas suorittamaan sama seuraamiskaavio taluttimetta. Seuraamisen päätteeksi oli vielä jäävät liikkeet eli liikkeestä istuminen ja liikkeestä maahanmeno josta sitten luoksetulo. Ollaan kuulemma valmiita kokeeseen :) Tässä muutama kuva lauantailta. Kuvaajana toimi Niina Putkuri.

 

 

1271006407_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä mennään kytkettynä.


1271006433_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

..ja tullaan takaisinpäin.


1271006523_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pysähdys.

 

1271006600_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

taluttimetta.

 

1271006657_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

liikkeestä istuminen.

 

Tänään sitten jatkettiin kaupunkiosuuden harjoittelemisella Porissa Liisantorilla. Harjoiteltiin ihmisryhmän kohtaamista ja auton ikkunasta suuntaa kysyvän ihmisen kohtaamista. Paikalla oli myös juoksevia ihmisiä, toisia koiria, rollaattoreita, lasten vaunuja, sauvakävelijöitä ym. sekä järjestetysti että muutenkin. Harjoiteltiin myös sitä, että koira jätetään kytkettynä yksin ja mennään itse piiloon, jona aikana häiriökoira kävelee n. viiden askeleen päästä. Hyvin meni kaikki, ainoa mikä itseä tökkii on mantan hihnakäyttäytminen, se kun vetää minkä ehtii...

 

Iltapäivällä käytiin Mantan kanssa vielä ohjatuissa TOKOtreeneissä friitalassa. Mentiin sisälle tekemään hyppynouto. Ekalla yrittämällä manta ei olisi ottanut vierasta metallikapulaa millään suuhun, mutta kun kannustamalla sai sen kuitenkin noutamaan, niin sujui toinen kerta jo todella mallikkaasti. Lopputreenien ajaksi mentiin ulos ja tehtiin jääviä liikkeitä tai vaihtoehtoisesti "idioottirinki". Manta teki kaikki jäävät liikkeet. Aluksi ei ollut ihan kuulolla ja mullakin oli taas väärät käskyt, joten liikkeestä seisominen oli melko hidas. Toisella yrittämällä jo kelvollinen; nopea ja terävä. Pysyi asennossa kun kuljin ohi koiran taakse ja palasin viereen. Istuminen oikein ok ja maahanmenossa tuntui mantan jalat olevan jotenkin tiellä ja niiden asetteleminen hidasti maahanmenoa. Ihan ok kuitenkin. Ruutu oli seuraavaksi vuorossa. Nyt kokeilin lähettää suoriltaan ilman että veisin palkkaa valmiiksi ruutuun. Kyllähän se sinne löytää nopeasti, mutta merkit on niin kiinnostavia, että niitä pitää haistella ja sitten ollaankin jo ulkona ruudusta. Kävin korjaamassa makaamisen ruudun keskelle. Otettiin uudestaan ja nyt löytyi parempi paikka sieltä ruudusta.

Viimeiseksi tunnari. Tehtiin vielä vajaalta matkalta. Ei jaksanut haistella. Otti ekalla oman, mutta vaihtoi väärään. Toisella kertaa toi ensimmäsen vastaantulevan. Kolmannella yrittämällä rikottiin rivistöä sekavammaksi ja taisi siinä jokunen kapula lisääntyäkin -> oma sinne keskelle ja nyt löytyi. Neuvoksi saatiin vaan taas sitä omaa pelkästään piilotella, tai vaikka useampia omanhajuisia esim. nurmikolle ja koira saa niitä ilman käskyä löytää--> palkka.

Kahden viikon päästä kisat. Onneksi vielä mennään avoimeen luokkaan, ei haittaa vaikka nuo vaikeat liikkeet ei ole vieläkään hallussa! :D

 

Rocky on päässyt viime aikoina paljon yksin remmilenkille, jonakin päivinä jopa jaksan hölkkäillä sen kanssa. Lauantain lenkin päätteeksi päästin Rockyn irti ja siinä samassa olikin oma kissa ajettu puuhun :) Tänään Tallasin pojalle kevään ensimmäisen jäljen. Pituutta jäljelle ei tullut kuin noin 60 askelta sisältäen yhden käännöksen. Kyllähän tuo jäljellä pysyi, mutta se kaikki oheistoiminta pitäisi saada kitkettyä pois.. Mutta toisaalta, eipä me ollenkaan tosissaan tätä tehdä. Ajattelin viedä Rockyn kesällä tutustumaan verijälkeen. :)