Joulunaika vierahti täysin lomaillessa, kuten kuvista näkyy.

1293890928_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jouluruokien lisäksi koirat saivat lahjaksi isompia ja pienempiä luita kaluttavakseen.

1293891147_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Vuoden ensimmäiset treenit vedettiin Mantan kanssa kotipihassa.

Ohjelmassa ensimmäisenä oli ruutuunlähettämistä aluksi suoraan ja sitten merkin kautta. Lähetyspaikalta merkille matkaa n. 10m, merkiltä (oikealle) ruutuun n. 15m. Hyvin löytyi merkki ja ruutu. Uuden käskysanan (ja koko liikkeen uudelleenopettelun) myötä manta hakeutuu keskemmälle ruutua, ei siis enää kulmiin tötteröiden taakse. Hyvä me!

Seuraavaksi treenattiin muutama kerta luoksetulon seisomaanpysäytystä. Tässä yhteydessä oli hyvä varmistella kunnollista maahanmenoa joulukinkunpaloja palkkana käyttäen. Ne kyynärät (ja sitäkautta koko rintakehä) niin helposti jäisivät ilmaan... Itse luoksetulosta eka pysäytys suoraan vapauttaen - lelu taakse. Seuraavasta luoksetulosta pysäytys, kehu ja vapautus (pallo taakse). ihan näppärästi pysähtyy.

Sain Mikon avuksi, ja päästiin treenaamaan ohjattua noutoa. Arvoimme noudettavaksi vasemman kapulan. Mikko vei kapulat (n. 6-7m merkiltä) ja minä lähetin mantan muutaman kerran pelkästään merkille ja palkka siitä. Se kun niin mielellään ohittaisi merkin ja lähtisi suoraan noutamaan. Ekalla se koittikin juosta suoraan kapulalle, pysäytin ja käskin uudestaan merkille, johon kyllä palasi. Palkka siitä. Toisella kertaa malttoi mennä käskystä merkille, tästä vielä palkka. Sitten mikko käveli nostamassa kaikkia kapuloita. Nyt lähetin ensin merkille ja sitten noutamaan vasenta kapulaa. Hyvin lähti ja toi. Ei otettu enempää, kun meni niin hyvin.

Viimeisenä tunnari. Myönnän, että tätä on tullut treenattua liian vähän. Mikko avusti tässäkin. Tehtiin ihan "normisetti", kapulat riviin n. 10m päähän. Mantalla ollut tässä liikkeessä lähtöongelmaa, jonka olen päätellyt johtuvan epävarmuudesta. Ekalla lähti kyllä hyvin, mutta nappasi ekan rivistä suuhun. Jatkoi haistelua ja vaihtoi omaan. Vähennettiin matkaa ja kokeiltiin uudestaan. Sama toistui. Kolmannella toi oman eikä nostellut muita. Tästä joulukinkku-palkka ja hillityn iloiset kehut.

Mantan ohjatut treenit jatkuu perjantaisin 14.1. alkaen.

Tarkoitus olisi avata kisakausi tänä vuonna aikaisemmin kuin viime vuonna. Ehkäpä jo maaliskuussa, jos ilmat sallii.