Tänään olikin treenit jo tuntia aikaisemmin kuin normaalisti ja eri porukassakin. Alkaa kesä verottamaan treeniväkeä :/ No hyvinhä se sujui yhdistetyssäkin porukassa.

Alkuun luoksetuloa pysäytyksellä. Vaihdoin ensimmäisen luoksetulokäskyn toiseksi. Jospa siinä olisi vihjettä koiralle, että tässä nyt saattaa joutua matkalla jotakin tekemään. Ja suullisella käskyllä seisomaan. Toisella yrityksellä jo onnistui ihan mallikkaasti :)

Seuraavaksi ohjattua noutoa. Oli päässyt ajautumaan jo aivan unholaan tämäkin. Manta lähti kyllä käskystä oikeaan suuntaan, mutta ei tuntunut enää muistavan mitä piti tehdä. Väliin muutama lelun heitto oikealle, jonka jälkeen kokeiltiin vain yhdellä kapulalla oikealla. Haki kyllä nätisti. Tätä pitää alkaa treenaamaan.

Paikalla istuminen 2min. Ei huomautettavaa. Rivissä bortsu, berni ja kultsu mantan lisäksi.

Paikallamakuun alkua treenattiin myös, yksitellen maahan. Manta valahti muutamasta vieraasta käskystä alas :/

Kaukot. En vieläkään ole opettanut seisomista. En halua sekoittaa ennen kun päästään avoimesta eroon. Istu-maahan-vaihtoja siis. Varsin tyylipuhtaasti Mantalta. Yleensä kun ennakoi niin pirusti tai ei nouse maasta ollenkaan.

Siinäpä ne tältä päivältä taisi olla. Treeneissä sain myös kuulla, että kesän "pilkunviilauskursseille" ei minun lisäksi ole ilmoittautunut muita, joten kursseja ei järjestetä. Outoa. Siis eikö kukaan muu viitsi treenata koiriaan kesällä?! YllättynytSilmänisku