Onpas ollut melkoista menoa viime viikot.

Aloitetaanpa koko laumaa koskevasta asiasta. Kalle oli kasvattajansa luona syönyt vain raakaa ruokaa, joten sama linja jatkuu kotonakin. Sain kasvattajalta hyvin selkeät ruokintaohjeet, joita on helppo noudattaa. Olen jo aiemmin harkinnut koirien barffaamista, mutta asia vaatii jonkun verran perehtymistä, ja keltanokalle se tuntuu hankalalta. Kasvattajalta sain mukaan myös Riikka Lahden kirjoittaman Barf-kirjan. Sen, ja sekalaisen netistä löytyvän tiedon perusteella olen siirtänyt myös lauman aikuiset koirat raakaravinnolle. Nykyään meillä ei siis syödä enää teollisia koiranruokia, vaan eri eläimien lihaa ja luita, sisäelimiä, kalaa ja kasviksia. Hyvin maistuu kaikille. Ruuat kulkeutuvat näppärästi mm. Vauhti-Raksun kiertävän auton välityksellä kerran kuukaudessa. Jos jokin loppuu, sitä saa lisää suht läheltä; Nakkilan K-Onnipekka myy musch-pakasteita.

Mantan ohjatut tokotreenit jatkuvat edelleen perjantaisin. Kevään teemana on EVL-liikkeiden viilaaminen ja ylläpito. Oman seuran järjestämiä kokeita ei ole tarjolla ennen kuin syyskuussa, joten on pakko lähteä kesän aikana muualle kisaamaan (Tampere, Rauma, Forssa?...)

Viilattavia asioita mm. merkki (jää kauas), tunnarin lähtö (ei lähde ekalla käskyllä, ei välttämättä toisellakaan) ja luoksetulon seisomaan-pysäytys. Muut menee ylläpitotreenillä.

 

Kalle-Elmeri on nyt ollut eskarissa 4 kertaa. Eskarissa on (tutustuttu ja) opeteltu mm. seuraavia asioita:

-katsekontakti

-maahanmeno, paikalla makaaminen

-luoksetulo

-erilaiset alustat ja esineet (rata)

-agilityputki

-erikoisen näköiseen kilttiin aikuiseen koiraan tutustuminen (mopsi)

-kontaktikävely

-perusasento

-kiertäminen (esim. tolpan, tötterön, tuolin..)

-estehyppy (toko)

(-rauhoittumista ja katselemista: aina ei tapahdu mitään!)

 

Yllämainittujen lisäksi Kallen kanssa on treenailtu kotona mm.

-liikkeestä maahanmeno

-liikkeestä seisominen

-seuraaminen (askelsiirtymät perusasennosta toiseen, paikalla käännökset)

-noutaminen (aluksi lelulla, sitten metallisella noutoesineellä)

-paikalla istuminen

-hampaiden, korvien ym. tutkiminen (huoltotoimenpiteet)

 

Kalle kävi maanantaina ensimmäisillä rokotuksillaan eläinklinikka Viksussa Vammalassa. Vaaka näytti 5,9kg, hoikka poika siis. Kalle otti rokotteen vastaan häntä heiluen. Rokotuksen jälkeen jäätiin ihmettelemään liikennettä ja ohikulkevia ihmisiä hetkeksi.

 

Alla muutama kuva Kallen noutoharjoituksista:

1302078023_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1302078247_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1302078375_img-d41d8cd98f00b204e9800998e