Kisojen jälkeen pidettiin lomaa tokoilusta ihan kokoainen viikko, ei tehty mitään. Sunnuntaina ryhmätreeneissä tehtiin normaalista poiketen koirakko kerrallaan useampi liike, muut odotti autossa. Liikkeinä seuraamisen sivuttaisakeleet vasemmalle ja oikealle, parit askeleet eteen ja taakse. Taaksepäin siirtymistä syytä treenailla! Paikallakäännökset oikealle ja vasemmalle sekä täyskäännös (paikalla); itse liikun kummallisesti, joko vedän olkapäällä koiran ohi perusasennon tai jätän vajaaksi. Treeniä. Idari (seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä) ei ollut heti kuulolla, ei siis seisahtunut heti. Loput ok. Hyppynouto (puukapulalla) varsin hieno, tasamaanouto (metallikapula) ei niinkään. Ekalla yrittämällä taisi tarvita kolme käskyä ennen kuin lähti noutamaan eikä edes tuonut sitä kapulaa. Toisella yrittämällä ok. Pitänee nyt hylätä noutoliikkeissä puukapula kokonaan ja treenata pelkkää metallia.

Manta starttasi agilitytreenikauden maanantaina. Lämmiteltiin hyvin, minikorkeuksilla mentiin ja muutenkin aika rauhallisesti lähdettiin liikkeelle. Uusi kouluttaja halusi vähän nähdä ohjaamista, joten vedettiin pari pikkuista radan pätkää, paljon pyörittämistä samoilla hyppyesteillä ym. Toisessa radassa kepit kahdessa osassa kahteen kertaan. Toiseen rataan kuului myös A-este, joka nyt ainakin tällä kertaa jätettiin kokonaan menemättä. Manta kävi ylikierroksilla koko ajan ja haukkui lähes taukoamatta radalla. Toivottavasti se oli vaan taas alku-intoa ja rauhoittuu kesää kohti :) Treenien jälkeen käytiin jäähdyttelylenkillä Lystin kanssa ja törmättiin kyykäärmeeseen, joka oli lämmittelemässä aurinkoisella hiekkakuopan reunalla. Manta oli treenien jälkeen selvästi väsynyt. Hieroin lihakset läpi ja sen jälkeen neiti kuorsasi onnellisena koko illan.

TVA PORI RY järjestää tänäkin kesänä kivoja lyhytkursseja. Ilmoitin Rockyn verijälkikurssille. Eilen oltiin ekaa kertaa tutustumassa vereen ja jäljestämiseen. Niina oli vetänyt verijäljet edellisenä päivänä meitä varten valmiiksi. Jokaiselle koiralle oma jälki. Hyvinhän tuo jäljellä pysyi, mutta sitä samaa haahuilua kuin muussakin jäljestämisessä oli havaittavissa. Jäljen päässä odotti verinen sieni, jonka rocky olisi kovin mielellään syönyt :D Verijäljen jälkeen kokeiltiin vielä laahausjäljen ajamista. Niina oli laahannut jotakin linnunraatoa pätkän matkaa (samana päivänä) ja jättänyt linnun jäljen päähän. Nyt rocky pysyi jopa paremmin jäljellä ja löysi raadon hienosti. Oma epäily on että Rocky jäljesti niinan jalanjälkiä.

Lauantaina on HARJA:n epäviralliset agilitykilpailut. Ei osallistuta, mutta lupauduin tapahtumaan töihin. Sieltä saakin jo kiiruhtaa lattomerensuuntaan verijäljen tekoon, jotta päästään taas sunnuntaina treenaamaan sitä :)